Guld för Karl Olsson i halvmatchen

Lapua European Cup i 300 m gevär pågår just nu i Eskilstuna. Igår blev det svenskt lagsilver i standardgevär och idag slog Karl Olsson till med guld i herrarnas 3x20

Europaeliten inom 300-metersskyttet är samlad i Eskilstuna för Lapua European Cup.
tävlingen mjukstartade under tisdagen med standardgevär där damer och herrar tävlar tillsammans.
Där lyckades det svenska laget bestående av Karl Olsson, Elin Åhlin och Mathias Sjöström ta hem silvret i lagtävlingen. Individuellt placerade sig Karl Olsson på femte plats med 579, 17x. På samma poäng men med två innertior färre kom Elin Åhlin på en sjätte plats. Mathias var på 13:e plats med 570, 12x.

Lapua European Cup Svenskt lagsilver i standardgevärSvenskt lagsilver i 300 m standardgevär

När tävlingarna fortsatte under onsdagen med betydligt tuffare schema; med halvmatchen på förmiddagen och 60-liggen på eftermiddagen. I herrklassen slog Kalle Olsson till med ett guld genom att panga in 585 poäng kryddat med 28 innertior. Tvåan Gilles Dufaux från Schweiz landade på samma poäng som Kalle men kunde inte matcha Kalle på innertiorna. Mathias Sjöström kom åter på 13:e plats med 569, 21x och Henric Olsson tog en 15:e plats på 548, 12x. Det räckte till varsin bronspeng i lagtävlingen för de tre svenskarna.

Den nyblivne pappan Kalle Olsson var väldigt glad över att få vara tillbaka på tävlingsbanan igen och förstås extra kul för honom att plocka hem nya medaljer. Han hade följande att säga om halvmatchen;
– Hade mycket stolpe ut igår så var sugen på lite revansch idag. Visste att det fanns mer att ge. Sköt stabilt i alla ställningar egentligen så inget som stack ut. Lite tråkigt nästan, haha. Det är tidigt på säsongen för min del. Vi har nyligen fått barn så det har varit lite annat fokus kan man säga och förberedelserna har varit minimala. Därför är det väldigt kul att vara igång med tävling igen och fantastiskt att få fajtas om ädlaste medaljen idag.

I damernas halvmatch var Elin Åhlin enda svenska skytt. Det blev en sjunde plats på 575, 9x. Silvia Guignard från Schweiz tog hem guldet i damklassen på 584 poäng.

60 skott liggande pågår fortfarande i skrivande stund så vi återkommer med en rapport under torsdagen.