Dubbla svenska skeetguld i Granada

Stefan Nilsson och Victoria Larsson såg till att det blev svenskt guld både i damernas och herrarnas skeet i Granadas Grand Prix.

Våra skeetskyttar var inför Grand Prix-tävlingen i Granada våra största svenska medaljhopp. Nu blev det tidigare i veckan, lite överrskande, brons i trap av Andreas Norlén och lagguld för pistolherrarna.
Idag säkrades så ytterligare två svenska GP-medaljer i Spanien, när skeetskyttarna Stefan Nilsson och Victoria Larsson sköt hem varsitt guld i herr- resp. damklassen.
Visserligen var deltagarantalet, både på dam- och herrsidan, betydligt färre än det brukar vara i världscuptävlingarna; herrklassen med 17 deltagare och i damklassen endast sex stycken. Trots det var konkurrensen så pass tuff att det krävdes skytte av absolut världsklass för att ha chans på medaljerna.

Victoria Larsson var bäst rakt igenom hela tävlingen; först blev hon etta i grundomgången på 120 träffar (25, 22, 24, 24, 25). Sedan vann hon sin semifinal innan hon lyckade säkra guldet i finalen. Men där var det tajt, "Vickan" var endast en duva före brittiskan Anne Alexandra Skeggs.
 - Jag är väldigt nöjd med grundomgången, första gången jag når 120.
I semin sköt jag ganska bra och lyckades ta mig vidare till medaljmatch.
Det blev en tuff final med mycket bom på oss alla. Efter 40 skott hade dock jag minst bom, sammanfattar Victoria.

Stefan Nilsson levererade snudd på perfekt skytte i grundomgången, 123 - varav fyra 25 serier(!). Med det resultatet var han bäst i kvalifikationen, dock bara en duva före tvåan och trean, vilket indikerar att startfältet höll högsta nivå. Henrik Jansson sköt också bra och med 119 träffar gick han vidare till semifinal , där han hängde med bra men tyvärr bommade han en för mycket för att få fortsätta till den slutliga medaljstriden.
Stefan lyckades dock ta sig vidare till final och där var han i princip omutlig. Endast en bommad duva från Stefans bössan i finalen innebar att guldet var säkrat.

Med dessa två guld placerade sig Sverige som tredje bästa nation i medaljligan i årets GP i Granada, med totalt tre guld och ett brons.